• Zaterdag 26 maart begint met zon. Veel zon. Een blauwe lucht, weinig wind, kortom de ideale voetbalomstandigheden.
    Vandaag mogen we eindelijk weer eens voor ons thuispubliek spelen. Het stadion mag weer vol hoor ouders, de jongens vinden het geweldig als ze aangemoedigd worden!
    Vandaag was JO10-2 van Bant/Creil te gast, een gevaarlijke ploeg met een aantal sterke spelers.
    Samen met het team hebben we voorafgaand aan de wedstrijd een bezinningsmoment ingebouwd. De centrale vraag luidde: Hoe kunnen we vanaf het begin gelijk scherp zijn? De meningen waren verdeeld, maar het resultaat was dat iedereen gelijk op scherp stond 😊
    We beginnen vandaag met Bram op het doel (2e helft Nathon), Harrie, Samuel, Dorian en Nathon achterin en Sem, Tim en Bram voorin. Dit betekent 1 wissel. Volle bak voor iedereen.
    Sanne mocht als scheidsrechter de wedstrijd op gang fluiten. Pffffiiiiieeee.
    Als een geoliede machine bewoog Tollebeek zich over het veld. Combinaties werden gezocht en collectief aangevallen en verdedigd. Hé? Dat bezinningsmoment is een blijvertje!
    Het duurde niet lang of Sem (die vandaag kwistig met goede passen strooide) vond tussen twee verdedigers zijn compagnon Tim. Deze draaide rond zijn as en liet het net bollen 1-0 voor Tollebeek. De beelden hiervan zouden voor nageslacht bewaard gebleven zijn, mits onze zeer gewaarde leider het playknopje van de camera had ingedrukt……
    Bant/ Creil mochten de bal weer in het spel brengen en Tollebeek zette gelijk weer druk. Deze wedstrijd had iedereen inzet en werd er gevochten voor elkaar. Goed om te zien dat het een team is geworden. Harrie heeft het vermogen om achterin alles dicht te houden en steeds weer de gaten dicht te lopen, daaromheen beweegt zich razende roeltje (ook wel Samuel genoemd) die het met zijn tomeloze energie alle spelers van de tegenpartij knap lastig maakt. Daarbovenop hebben we ook nog Dorian ook wel genoemd ‘de Tank’. Probeer die maar eens van de bal af te krijgen. Affijn het 2e doelpunt liet niet lang op zich wachten. Sem profiteerde van zijn snelheid en rondde keurig af 2-0 voor Tollebeek. Dit zou een makkelijke wedstrijd worden, toch…………?
    Bant / Creil hadden iets anders in gedachten en gaven steeds meer tegengas. Zoveel dat onze keeper helaas 2x moest vissen. Hoho jongens, kom op, wat hadden we nu afgesproken? Bram die stuiterde zijn doel uit als keeper, dus die eerst maar een veldshirt aan laten trekken. Nathon ging het doel verdedigen.
    Deze tactische omzetting resulteerde in meer druk voorin door onze brommer Bram. Sem profiteerde hier als eerste van en zette de voorsprong met een knap schot weer op het bord. 3-2. Het volgende doelpunt voor Tollebeek kwam op naam van Bram die als een springveer losschoot en de bal in het doel van de tegenpartij schoot. 4-2. Nu was Tollebeek los en voelden de jongens dat dit weleens een winstpartij kon gaan worden. Het volgende gevaarlijke moment was een corner. Sem nam de corner en via een ouderwetse klutsbal, stuiterde de bal in het doel. Sem en Bram mogen beide het doelpunt op hun naam zetten. Hebben we ook geen ruzie. 5-2
    Ondertussen meldde de dames en heren van Bant/Creil zich ook weer wat nadrukkelijker bij het Tollebeker doel. Ondanks een aantal katachtige reddingen van ‘the Cat’ Nathon, moest hij helaas 1x capituleren. 5-3.
    Onze Tank scoort de laatste tijd elke wedstrijd en ging nadrukkelijk op zoek om zijn naam op het scoreformulier te krijgen. En ja hoor, ook deze keer prijkt de naam van Dorian weer tussen de doelpuntenmakers toen hij met een afgemeten schot voor de 6-3 zorgde.
    Het sluitstuk van de wedstrijd was voor Sem. Hij stoomde op zijn kenmerkende wijze weer op langs de zijlijn en schoof beheerst met zijn linkerbeen de bal in de verre hoek. Zodoende werd de eindstand bepaald op 7-3. Een fraaie overwinning waar niets op af te dingen is.
    Deze wedstrijd smaakt naar meer. Op naar de volgende keer.