• Zaterdagmorgen 28 mei verzamelen we om 08:15 uur bij het MFC voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Vandaag gaan we voetballen in Marknesse tegen de JO-10.
    De jongens die het vandaag moeten doen zijn: Nathon in het doel, Karsten, Dorian, Sem en Samuel in de verdediging, op het middenveld Klaas en Tyler en voorin Tim en Bram.

Terwijl we het veld oplopen om te beginnen met de warming up, zien we gelijk de intenties van SVM. Met 3 trainers worden de kinderen klaargestoomd voor de wedstrijd. Wat een luxe.
    Aan de kant van Tollebeek houden we het maar op onze yoga oefeningen en wat schoten op het doel. Het verschil moet er zijn.

De scheidsrechter blaast de wedstrijd op gang en de 3 trainers van SVM staan rondom het veld opgesteld om de kinderen te coachen. Het voelt enigszins intimiderend voor onze spelers die overal het groen van SVM zien staan. Samen met de fanatieke thuissupporters worden de kinderen tot op het bot gemotiveerd om van Tollebeek te winnen!

Tollebeek zit echter goed in de wedstrijd en het niveau is vanaf het eerste ogenblik hoog. Er wordt strak verdedigd en de aanvallen zijn gevaarlijk. Na een aantal goede kansen aan beide kanten, wordt de score geopend door SVM. 1-0. Het spel golft over en weer. Na een discutabele goal, waarbij onze keeper de bal bij de cornervlag overhandigd aan de speler die de corner neemt en vervolgens de bal voor hem in het doel ziet ploffen staat SVM op 2-0. De spelers van Tollebeek uiten hun ongenoegen tijdens de drinkpauze, maar zijn niet van plan om op te geven.

Het team blijft voetballen en de spelers groeien in de wedstrijd. Nathon keept opnieuw een goede partij waarin hij laat zien dat hij veel potentie heeft. Dorian, Karsten en Samuel houden het achterin hermetisch dicht, waarbij er steeds meer rust in het team komt om ook in opbouwende zin de bal bij een medespeler voorin te krijgen. Ook Klaas groeit in het team en is met zijn linkerbeen een regelrechte aanwinst. Met Tyler als ‘balaftroggelaar’ op het middenveld en het dreamtrio van Tim, Bram voorin en Sem als manusje van alles, staat er toch een goed team. Nu moet het nog blijken in de praktijk.

De eerste aanzet is een vrije trap die Tollebeek meekrijgt na een overtreding op Sem. Hij gaat zelf achter de bal staan en ziet zijn vrije trap in de verre hoek van het doel belanden. 2-1. Tollebeek leeft weer en de jongens schakelen een tandje bij. Na een knappe actie van brommer Bram die keer op keer zijn tegenstander passeerde of deze er niet stond, schiet Tim koelbloedig raak. 2-2. We staan weer gelijk. We zien nu dat aan de overkant het mopperen begint en de spelers van SVM nog meer informatie moeten verwerken van hun 3 coaches. En Tollebeek? Die gaat vrolijk verder waar ze gebleven zijn. Er wordt knap in de organisatie gespeeld, de jongens vechten voor elkaar en voor elke meter in het veld. Het veldoverwicht kantelt en Tollebeek is nu de bovenliggende partij. Opnieuw Sem (die voorop gaat in de strijd) schiet de 2-3 op het scorebord. De eerste keer dat we op voorsprong komen. Nu vasthouden jongens!

SVM geeft zich niet gewonnen en probeert met man en macht de gelijkmaker te forceren. Toch lukt het Dorian om vanaf de rechterkant de bal voor te zetten, waarbij Sem er met een ferme kopbal 2-4 van maakt! Een vreugde explosie volgt en voor het uitpubliek wordt uitbundig gejuicht inclusief koprol.
    De tijd zit er bijna op als SVM nog wat terugdoet. 3-4. Dan blaast de scheidsrechter af en hebben de jongens een uitermate knappe overwinning geboekt in de beste wedstrijd die het team tot dusver gespeeld heeft. Fantastische prestatie, ga zo door!