• Het sportpark van Tollebeek zou afgelopen zaterdag het strijdtoneel worden voor de kraker tussen de JO11-2 van Flevoboys en de JO11 van Tollebeek. Met een prachtige zon en frisse temperaturen werd de warming up begonnen en probeerden de spelers van beidde ploegen de spieren warm te maken. De opstelling en tactiek was doorgenomen in de kleedkamer en de spelers van beide ploegen zochten hun plek in het veld. De selectie van Tollebeek was vandaag compleet.
  De ploeg uit Tollebeek zit nog een beetje te zoeken naar de juiste vorm en heeft mede door verschillende wedstrijden die zijn afgelast moeite om de vorm erin te houden. 14 februari eindigde de laatste wedstrijd tegen koploper CVVO JO11-2 nog in een gelijkspel en de vraag was of de jongens de vorm konden doortrekken.
  De wedstrijd ontbrandde en de lucht vulde zich met aanmoedigingen en voetbal geluiden. Het publiek was in grote getallen gekomen wat zorgde voor een ouderwets gezellige sfeer. Het elftal van Tollebeek was duidelijk aan het worstelen om gecontroleerd te kunnen spelen en van posities en looplijnen was af en toe weinig te merken. Flevoboys maakte gebruik van het veldoverwicht en tekende na een kleine tien minuten voor de openingsgoal. Vlak hiervoor had doelman Okke nog een wereldredding gedaan en hij kreeg gedurende de wedstrijd het publiek op zijn hand met weergaloze reddingen maar soms zijn zelfs de beste doelmannen kansloos, 0-1. Tollebeek was beduusd van de achterstand en probeerde na de korte time-out weer wat veldoverwicht terug te pakken. Echter had in de praktijk de verdediging het knap lastig, Ruurd, Tim, Ties, Jan-Willen en Zwier moesten vol aan de bak, bij tijd en wijle stond zelfs het middenveld in de eigen zestien om de Emmeloorders van scoren af te houden. Een aantal keren werd er knap onder de druk uit gevoetbald waarbij William alias Frenkie met de bal aan de voet op de brommer langs de zijkant naar voren kwam, deze buitenspeler is snel en behendig, maar de counters strandden op de verdediging van Flevoboys. Tollebeek was nog niet scherp genoeg. Het kon dan ook niet uitblijven en in het tweede kwartier maakte Flevoboys de 0-2. Het middenveld van Flevoboys kwam aan de bal in het zestienmeter gebied van Tollebeek er werd niet actief druk op de bal gezet, de tegenstander schoot, het net van het thuisteam bolde. Het fluitsignaal klonk even later en beidde teams gingen de rust in.
  In de rust werd er even een kringetje gemaakt door het elftal van Tollebeek, waar ging het mis, wat moesten we beter doen. De conclusie was dat we te weinig gebruik maakten van het team, we moesten samen aanvallen en samen verdedigen, elkaar helpen! Johan Cruijf had het al eens gezegd Alleen kan je niks, je moet het samen doen. Tactische wisselingen vonden plaats, Wout schoof naar het middenveld om meer overwicht te krijgen en Zwier ging van de verdediging in de spits. De laatste wedstrijd heeft Zwier al bewezen vooral in de tweede helft heel goed om te kunnen gaan met de ruimte die de verdedigers doorgaans meer weggeven in het tweede deel van de wedstrijd.
  Het spel werd hervat en Tollebeek schoot meteen uit de startblokken. Henrian nam zijn ploeg op sleeptouw en speelde een hele sterke eerste kwartier waarbij het middenveld van Flevoboys even zoek werd gespeeld. Wanneer het middenveld van Flevoboys toch aan de bal kwam was de onvermoeibare Wout in de buurt om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken en de bal te veroveren om een nieuwe aanval op te zetten. Jan-Willem vervulde weer met verve zijn back positie en liet zijn directe tegenstander niet los, die zal Jan-Willem dan ook nog wel even herinneren. Jan-Willem wisselde met Ties en die had ook vandaag weer een belangrijke rol met zijn inzet en de snelheid van zijn acties die hem inmiddels de bijnaam Ties “Raket” oplevert.

  Tollebeek straalde veel meer dreiging uit en het spel werd gespeeld op de helft van Flevoboys, Jelle stoof meerdere keren langs de zijkant naar voren om het doel onder vuur te nemen of een pass te geven, de direct tegenstander kon geen grip meer op hem krijgen. Het kon dan ook niet lang uitblijven dat Tollebeek de kansen zou gaan omzetten naar doelpunten. Henrian dirigeerde de bal door het middenveld heen met de nodige souplesse en gaf een steekpass op Zwier. Zwier snelde met de bal aan de voet door de verdediging en kon oog in oog met de keeper aanleggen voor een schot. Wanneer de druk hoog is maakt Zwier bijna alleen maar goede keuzes, in de hoek en onhoudbaar voor de keeper, 1-2.
  Tollebeek liet zien dat het strijdbaar was. Flevoboys was aangeslagen en Tollebeek vatte moed. De druk op Flevoboys werd opgevoerd, Tim speelt hier een belangrijke rol in, dit is namelijk een speler die zijn mannetjes staat en de nodige meters maakt in een wedstrijd, voortdurend ontfutselt hij de tegenstander de bal en luid zo de counter in. Het spel werd opnieuw gespeeld op de helft van de tegenstander. Meerdere kansen kwamen voorbij maar de verdediging van Flevoboys probeerde met man en macht om Tollebeek af te stoppen. Peter zorgde voor het nodige gevaar voor de goal maar kon vandaag zijn kansen niet verzilveren. Het spel werd grimmiger en de nodige schoppen en duwen werden uitgedeeld Flevoboys wilde niet verliezen. Maar het was uiteindelijk Jelle die met een droge knal de keeper verschalkte en het net van Flevoboys liet bollen, 2-2. Tollebeek zat goed in de wedstrijd en het geloof in een overwinning was terug. Helaas heb je niet alles in de hand en slechts een paar minuten later moest aanvoerder Henrian het veld verlaten door een hamstring blessure, oei pijnlijk! Tollebeek was even aan het zoeken om de draad weer op te pakken maar het kreeg geen tijd, vanaf een meter of tien schoot Flevoboys de 2-3 binnen via de onderkant van de lat, onhoudbaar.
  Het verschil met de eerste helft was dat Tollebeek nu zichzelf knap herstelde en meteen opzoek ging naar de gelijkmaker. Julian stormde over het middenveld om de ballen terug te veroveren en verstoorde de aanvallen van de tegenstander. Wanneer hij de bal aan de voet had probeerde hij met het inmiddels bekende “Zidane” trucje de tegenstander uit te spelen, helaas moest Julian een aantal minuten later ook geblesseerd het veld af na een schop. In deze fase van de wedstrijd had Tollebeek het veldoverwicht en werden er weer een aantal aanvallen op touw gezet. Het was uiteindelijk weer Zwier die Tollebeek naast Flevoboys schoot. Aan de bal in het zestien metergebied aarzelde Zwier niet en maakte de gelijkmaker. Nu brak een spannende fase aan waarin beidde teams vastberaden waren om niet te gaan verliezen. Flevoboys kwam een aantal keer gevaarlijk voor de goal van Tollebeek maar stuitten daar op de onverzetbare Ruurd, hij rent heel de wedstrijd en de tegenstander komt hem minimaal 3x tegen op weg naar het doel. Vervolgens leverde hij knap de ballen af op het middenveld.
  Flevoboys kon al een aantal keer wegkomen met overtredingen maar uiteindelijk werd er een overtreding op Wout bestraft. Een vrij trap op het middenveld. Wout legde de bal neer en deed een aantal stappen naar achter om te berekenen hoe hij die bal moest gaan schieten, de richting bleek minder belangrijk dan de snelheid van de bal. Wout knalde namelijk de bal richting de goal waar hij nog aangeraakt werd maar te hard was om te keren, de bal vloog in de hoek, 4-3! Tollebeek had de 0-2 achterstand zowaar omgedraaide naar een 4-3 voorsprong nu was het zaaks om de 3 punten in Tollebeek te houden. Het spel golfde op en neer wat vermakelijk was voor de neutrale supporter maar zenuwslopend was voor het publiek van de thuisploeg. Beidde ploegen kregen nog kansen om een doelpunt te maken maar uiteindelijk klonk dan toch het fluitsignaal en was de wedstrijd af.
  De JO11 hield de drie punten in het polderdorp en trakteerde de sponsors op een mooie pot voetbal, beidde sponsors waren vandaag gekomen om de jongens aan te moedigen en om een bloemetje in ontvangst te nemen als dank voor hun steun aan de JO11, trots werd er dan ook na afloop een foto gemaakt met de gesponsorde kleding en het elftal met de sponsors, Avalon & Hartman Seatrade bedankt! Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen RKO JO11-1 en naar verluid zijn de kaarten al uitverkocht. Deze week zal het elftal nog even goed gebruik maken van de trainingen om aankomende zaterdag de reeks door te zetten. Tollebeek heeft de ogen naar boven gericht op de ranglijst!